Το εστιατόριο, από το 1920, μετράει σχεδόν 100 χρόνια ζωής και εξακολουθεί να προσφέρει ιδιαίτερης κοπής κρέατα, φρέσκα ψαρικά, «πειραγμένα» ριζότο και νόστιμα καλοστημένα πιάτα από τον σεφ Μάριο Σαλματάνη. Οι καλοκαιρινές λάιτ γεύσεις δεσπόζουν στην δροσερή αυλή. Ο Παναγιώτης Σαλματάνης φροντίζει να πηγαίνουν όλα ρολόι με την καλοσύνη και το ζεστό του χαμόγελο. Ο τρίτος αδελφός, ο Δημήτρης Σαλαμτάνης στο σέρβις, θα σε προσέξει σαν στο σπίτι του. Η Ναταλία, μέρος πλέον της ευρύτερης οικογένειας, θα σε υποδεχθεί στο εστιατόριο Σαλματάνης και θα σε περιποιηθεί μέχρι τελικής πτώσεως.

δείτε το βίντεο:

Η αυλή το καλοκαίρι είναι ιδανική για φαγητό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στα βόρεια προάστια. Η ζωντανή μουσική κάνει τα σαββατοκύριακά μας λίγο πιο ανάλαφρα και χαρούμενα.
Ξεκίνησε ως μπακαλοταβέρνα το 1920. Εξελίχθηκε σε ταβέρνα κυνηγιού, πέρασε από τον μεσοπόλεμο στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο στη Χούντα με σύμβουλο το ένστικτο των ανδρών Σαλματάνη και την επιμονή στην ποιότητα. Η περιοχή της Κηφισιάς σε συνδυασμό με το όνομα έκαναν τον Σαλματάνη το μέρος για φαγητό με συνδαιτυμόνες όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Χατζιδάκις και άλλοι. Ο ίδιος χώρος αποτελεί το παλαιότερο μαγαζί για φαγητό στην Κηφισιά. Η 4η γενιά Σαλματάνη έχει μετατρέψει το ταβερνείο του κάποτε σε εστιατόριο του σήμερα και συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του.
Τι άλλαξε;
Το 2012 οι αδελφοί Σαλματάνη αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα. Θέλησαν να ξαναγράψουν ιστορία μετατρέποντας την οικογενειακή τους ταβέρνα σε εστιατόριο. Ο Μάριος, ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης έδωσαν φως στο χώρο, πρόσθεσαν χαρούμενες λεπτομέρειες στους τοίχους με ενέσεις παράδοσης και έστησαν από την αρχή τον κατάλογο στο εστιατόριο Σαλματάνης. Άλλαξαν διακόσμηση, χρώματα, υλικά αλλά κυρίως ανανέωσαν το μενού με σκοπό να δώσουν νέο ολοκληρωμένο στυλ.
Το καινούργιο εστιατόριο Σαλματάνηςαποχαιρετήσε τα πολλά τηγανητά και τα αμιγώς πιάτα κυνηγιού. Διαμορφώσε μία προσεγμένη, μικρή κάρτα που διαφοροποιείται κάθε σεζόν, ενώ τα Σαββατοκύριακα σας εκπλήσσει ευχάριστα με επιπλέον σπιτικά πιάτα ημέρας.
Οδεύοντας για την 5η γενιά Σαλματάνη
Η ταβέρνα Σαλματάνης στην Κηφισιά, που πλέον έχει μετατραπεί σε εστιατόριο έχει μεγαλώσει 4 γενιές! Ο Μάριος και ο Παναγιώτης είναι αδέλφια και δουλεύουν στην οικογενειακή επιχείρηση από παιδιά. Δεν είναι εύκολο να συντηρείς ένα τέτοιο μαγαζί σήμερα, όμως τα αδέλφια Σαλματάνη αγαπούν αυτό που κάνουν. Πιστεύουν ομόφωνα στην ευχάριστη εμπειρία του επισκέπτη και στα τίμια πιάτα που προσφέρουν στο εστιατόριο Σαλματάνης.
Ο Σαλματάνης σήμερα
Το ιστορικό εστιατόριο Σαλματάνη της Κηφισιάς δικαίως έχει συνδεθεί με το εξαιρετικό σπιτικό φαγητό. Σήμερα, πιστό στο ραντεβού με την ελληνική κουζίνα θα βρείτε προσεκτικά διαλεγμένα κρέατα, τηγανιτές πατάτες Νάξου, σούπα βελουτέ και μια συλλογή από ελληνικά και ξένα κρασιά.
info:Συγγρού 18 & Αγίου Τρύφωνος, Κηφισιά, τηλ. 2108015394
———————————————————————————————————
πως θα πάτε: