Το Καλκάνι, ψαροταβέρνα στα Ιλίσια (βίντεο)
Το καλκάνι του Βοσπόρου θεωρείται ο βασιλιάς των ψαριών. Μοιάζει πολύ με την γλώσσα. Είναι ένας ακριβός, δυσεύρετος ψαρομεζές και φυσικά δεν το βρίσκεις πάντα.
Δείτε το βίντεο:


Ο Βασίλης Λιοφάγος και η Σοφία Παπαδακάκη είναι ένα αγαπημένο, ακούραστο και πολύτεκνο ζευγάρι, που στέγασε τα επαγγελματικά του όνειρα και το μαγειρικό ταλέντο του ανοίγοντας το ψαρομεζεδοπωλείο Καλκάνι σεβόμενοι τη γεύση του δυσεύρετου ψαριού.
Φροντίζοντας να υπάρχουν πάντα φρέσκα και εποχιακά ψαρικά κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους λάτρεις του ψαριού.
Είμαστε εκεί, γευόμαστε μια βελουτέ, κιμπάρικη ψαρόσουπα, μαστόρικα τηγανισμένα καλαμαράκια, διάφορους ουζοκρασομεζέδες και προσπαθούμε να προλάβουμε τη μερίδα που μας αναλογεί απ’ την καλοψημένη τσιπούρα , φευ τα καλούδια της θάλασσας καταναλώνονται άμεσα απ’ την παρέα κι εμείς είμαστε ταγμένοι στην συνέντευξη.
Με το 1ο του γενέθλιο κεράκι κατάφερε να βάλει φωτιά στη ψαροσκηνή της πόλης, Δηλώνουμε φαν της κουζίνας του Βασίλη & της Σοφίας, υποκλινόμαστε στο ριζότο με καλκάνι, στο μαστόρικο καλαμαράκι, στην ψαρόσουπα, στην πλανεύτρα τσιπούρα. Ζωντανή μουσική Σάββατο βράδυ & Κυριακή μεσημέρι.
info: Μιχαλακοπούλου 66-68, Ιλίσια, τηλ. 2107777733
————————————————————————————
πως θα πάτε: