Κάποιες ταβέρνες και κουτούκια που μετράνε δεκαετίες επιμένουν στη λογική του «λίγα και καλά, απαράλλαχτα στο πέρασμα του χρόνου». Και η μακροβιότητά τους επιβεβαιώνει την ορθότητα της συνταγής.
Σε πείσμα των σύγχρονων τάσεων στα εστιατόρια που ζητούν ποικιλία και συνεχή εναλλαγή για μην κουράζεται ο πελάτης, κάποιες ταβέρνες και κουτούκια που μετράνε δεκαετίες επιμένουν στη λογική του «λίγα και καλά, απαράλλαχτα στο πέρασμα του χρόνου».

δείτε το βίντεο:

Και η μακροβιότητά τους επιβεβαιώνει την ορθότητα της συνταγής. Πριν από αρκετές δεκαετίες, τότε που για να βρεις μια καλή ταβέρνα δεν αρκούσε μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο αλλά ήσουν υποχρεωμένος να γράψεις χιλιόμετρα στις γειτονιές της Αθήνας και στα πέριξ, υπήρχαν κάποια μαγαζιά που κρατούσαν τα σκήπτρα στην «επισκεψιμότητα» της εποχής. Αν έψαχνες για καλό μεζέ και καλό κρασί, υπήρχαν ασφαλείς προορισμοί που οι καλοφαγάδες είχαν ανακαλύψει μετά από επιμονές δοκιμές και τις κρατούσαν ψηλά στις προτιμήσεις τους. Θελήσαμε να περιηγηθούμε σε κάποιες από αυτές τις ταβέρνες και τα κουτούκια που επιβιώνουν εδώ και μισό αιώνα τουλάχιστον, χωρίς να αλλάξουν θεαματικά το αυθεντικό τους περιβάλλον και την άποψή τους για το φαγητό που προσφέρουν. Σε αυτήν τη διαδρομή δεν σταματήσαμε σε ορισμένες προφανείς επιλογές όχι γιατί δεν ικανοποιούν ποιοτικά ή δεν έχουν πολλές δεκαετίες στην πλάτη τους.
info: Υψηλάντου 5, Χαλάνδρι, τηλ. 2106854234
———————————————————————————————————
πως θα πάτε: