Ψαροκόκκαλο της Άννας καθαρόαιμη ψαροταβέρνα στο Κερατσίνι (βίντεο)
Απλό, ταπεινό ταβερνάκι, χωρίς ντιζαϊνιές, ταβερνάκι με ψυχή. Το «από στόμα σε στόμα» εδώ φαίνεται πως λειτούργησε θαυμάσια και έτσι ανάμεσα στους θαμώνες θα βρεις ψαροφάγους από όλη την Αθήνα που απολαμβάνουν, με την καλύτερη πρώτη ύλη, και τα μικρά και τα μεγάλα και του τηγανιού και της σχάρας.
Δείτε το βίντεο:


Η πρώτη ύλη φυσάει. Η Άννα, η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα της ταβέρνας, έχει κληρονομικό από τον πατέρα της ένα μαγαζί με είδη αλιείας. Όπως καταλαβαίνετε, οι ψαράδες μας δίνουν πρώτη ποιότητα. Είναι καλά και τα μικρά και τα μεγάλα. Και του τηγανιού και της σχάρας. Τα μπαρμπούνια ίσα που ξαφνιάζονται στο τηγάνι. Οι σαργοί, καλοψημένοι, με όλα τα ζουμιά τους. Το χταπόδι από τα Κουφονήσια μαστιχωτό, κρουστό, ξεχειλίζει θάλασσα. Τα αχνιστά καβούρια, τα όστρακα και τα μύδια είναι ολόγλυκα.
Η Ιωάννα Σπηλιώτη, μαγείρισσα-ιδιοκτήτρια και ψυχή του Ψαροκόκαλου, γνώριζε από παιδί τα των ψαριών. Ο πατέρας της προμήθευε με δίχτυα τα καΐκια και αυτό τη βοήθησε όχι μόνο να έχει πρώτη την καλύτερη πρώτη ύλη, αλλά και να μάθει τα τερτίπια των ψαριών και των όστρακων, τις εποχές τους και πώς να τα μαγειρέψει.
Χαρακτηριστικό πιάτο του εστιατορίου είναι τα παϊδάκια καβουριού στη σχάρα σε κάρβουνα, για τα οποία μας επισκέπτονται από όλα τα σηµεία της Αττικής! Με την προσωπική φροντίδα της Άννας στο καλό καθάρισμα και φυσικά στο ψήσιμο!
Από ψάρι υπάρχει μόνο ότι φέρνουν οι ψαράδες μας. Ο «καταψύκτης» είναι άγνωστη λέξη για την κουζίνα μας! Ψάρι μόνο ημέρας, ψημένο στη σχάρα, ζουμερό, με λαδολέμονο πρωτόλαδου και αρώματα ιωδίου στο πιάτο!
Ένα από τα καλύτερα πιάτα είναι η αστακομακαρονάδα! Μακαρόνι νευρικό, σάλτσα προσδεδεμένη πάνω του, γεύση αστακού ακόμη και στη μύτη. Όνειρο. Μία τόσο μεγάλη μερίδα, που πάντα περισσεύει για να πάρετε και στο σπίτι. Σερβίρεται φυσικά εναλλακτικά με γαρίδες, καραβίδες, όστρακα όλων των ειδών ή και αχινό!
info: Τσακάλωφ & Βίκτωρος Ουγκώ, Κερατσίνι, τηλ. 2104323010
————————————————————————————
πως θα πάτε: