Ο Πύργος είναι η πρωτεύουσα του νομού Ηλείας με πληθυσμό περίπου 35,000 κατοίκων. Βρίσκεται στη δυτική Πελοπόννησο περίπου 100 χλμ. νότια της Πάτρας και 310 χλμ. δυτικά της Αθήνας.

Η πρόσβαση στην πόλη είναι εύκολη με αυτοκίνητο (από Αθήνα, Πάτρα), λεωφορεία και τρένο. Για τους ταξιδιώτες που έρχονται από μακρυά μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ναυτιλιακή σύνδεση της Πάτρας με την Ιταλία καθώς και η αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου του Αράξου (απόσταση 65 χλμ.) με πολλές πτήσεις ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πολλά είναι και τα αξιοθέατα της πόλης του Πύργου, κυρίως κτήρια νεοκλασικά, η κεντρική πλακόστρωτη πλατεία, εκκλησίες και μοναστήρια με μεγάλη ιστορική σημασία. Το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, η Δημοτική Αγορά και το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» αποτελούν όμορφα δείγματα νεοκλασικών. Στολίδι της πόλης αποτελούν και η Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και η Δημόσια Βιβλιοθήκη με 20.000 τόμους.

Η πόλη του Πύργου, μπορεί να αποτελέσει την βάση του επισκέπτη για επισκέψεις σε κοντινές περιοχές και προορισμούς, με εξέχουσα θέση στην αρχαία και νεότερη ελληνική ιστορία, με μνημείαα τεράστιας πολιτιστικής και εθνικής αξίας. Η Αρχαία Ολυμπία, αποτελεί το σημαντικότερο από αυτά, αφού είναι η γενέτειρα και ο βωμός των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Λίγο έξω από την πόλη μπορεί κανείς να επισκεφθεί τα μοναστήρια της Ζωοδόχου πηγής (9 χλμ.) και της Παναγίας της Κρεμαστής (11 χλμ.) που παρουσιάζουν έντονο θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Επιτάλιο (7 χλμ. από τον Πύργο) όπου διασώζονται τμήματα οικισμάτων ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων της αρχαίας πόλης. Λίγο μακρύτερα σε απόσταση 17 χλμ. από την πόλη του Πύργου βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Ωλένης που κατοικούνταν από τη Μυκηναϊκή εποχή. Τέλος, το λιμάνι της πόλης, το Κατάκολο, αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής.

Οι παραλίες του νομού Ηλείας εκτείνονται σε μήκος εκατοντάδων χλμ. από τα σύνορα με το νομό Αχαΐας, μέχρι τα αντίστοιχα με το νομό Μεσσηνίας, προσφέροντας αναρίθμητες επιλογές για δροσερές καλοκαιρινές αποδράσεις. Ήσυχα ταβερνάκια αλλά και λιγότερο ήσυχα παραλιακά μπαρ που σφύζουν από ζωή θα χαρίσουν άλλο χρώμα στις διακοπές σας, χωρίς να λείπουν οι απόκρημνες και ανεξερεύνητες παραλίες.

Οι πιο γνωστές παραλίες του νομού είναι οι οργανωμένες, Κουρούτα (20 χλμ. από τον Πύργο, στη συμπρωτεύουσα του νομού, Αμαλιάδα)  και Άγιος Ανδρέας (15 χλμ. από τον Πύργο, κοντά στο Κατάκολο) και η λιγότερο οργανωμένη, αλλά εξαιρετικής ομορφιάς και πολυσύχναστη παραλία της Λίμνης Καϊάφα (30 χλμ. από τον Πύργο).
 πηγή: www.hotelmarily.gr/

Δείτε επιλεγμένες προτάσεις αγοράς…