Ψαροχώρι με θαλασσινά στους Αμπελοκήπους (βίντεο)
Ένα όμορφο ταξίδι παρέα με υπέροχες συνταγές που σας κάνει να αισθανθείτε, γευστικά τουλάχιστον, ότι βρίσκεστε σε ένα όμορφο νησί και απολαμβάνετε ποιοτικό, φρέσκο ψάρι.
Δείτε το βίντεο:


Όσο πιο σίγουρο είναι ένα μαγαζί για τις γεύσεις του, τόσο πιο λίγες κινήσεις εντυπωσιασμού χρειάζεται να κάνει. Γι’ αυτό και όσο και αν ψάξετε στον κατάλογο, δεν θα βρείτε άγνωστη λέξη ή περιγραφές-σιδηρόδρομους που φλερτάρουν με το ανέκδοτο. Λιτό στο μάτι αλλά μεγάλο στη γεύση, το μενού ανανεώνεται με πιάτα ημέρας, με ότι φρέσκο φέρει ο ψαράς από την Κάλυμνο, τη Μυτιλήνη, την Εύβοια κ.ά μέρη. Αγιορείτικος μπακαλιάρος, σφυρίδα με πράσο και σέλινο, γιουβέτσι με μύδια, κουτσομούρα στο τηγάνι, λιγκουίνι με θαλασσινά είναι ανάμεσα στις πιο δελεαστικές επιλογές. Συνδυάστε τα με επιλογές από ταπεινά πλην τίμια ορεκτικά, όπως φάβα, ταραμοσαλάτα, κολοκυθάκια αλλά και χταπόδι σχάρας, γαρίδες ούζου κ.λπ.
Ακόμη, το ψάρι ημέρας (σφυρίδα, συναγρίδα, στύρα) σε κρούστα αλατιού, που έρχεται μπροστά σας και κυριολεκτικά ανάβει φωτιές. Πρόσφατα το Ψαροχώρι ανανέωσε τον κατάλογο κρασιών του και πλέον διαθέτει 25 ετικέτες ελληνικού αμπελώνα. Και επειδή χώρος για γλυκό υπάρχει πάντα, ισορροπήστε την αλμύρα με λίγο ζάχαρη, διαλέγοντας ανάμεσα στα πιο γλυκά… γλυκά, το προφιτερόλ ή το γαλακτομπούρεκο.
info: Αναστασίου Τσόχα 21, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106438691
————————————————————————————
πως θα πάτε: