Κιουζίν, εστιατόριο στο Κολωνάκι
Το εστιατόριο Κιουζίν στο Κολωνάκι έχει αποφασίσει να μας μάθει από την αρχή την ελληνική κουζίνα. Σε ένα χώρο με vintage διακόσμηση και αισθητική δοκιμάζουμε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με σύγχρονες παραλλαγές.  Η chef του εστιατορίου, Λένα Σφυροέρα, έχει καταφέρει να αξιοποιήσει Ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα και να δημιουργήσει ένα μενού που μπορεί μέσα από την γεύση να μας ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Από τα ορεκτικά ξεχωρίσαμε τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με αρσενικό Νάξου αλλά και το ραβιόλι βασιλικού που γεμίζετε με πηχτόγαλο Χανίων, καπνιστό χοιρινό και λάδι τρούφας.  Τα κυρίως πιάτα απευθύνονται σε όλα τα γούστα μιας και υπάρχει επιλογή από διάφορα κρεατικά αλλά και ψάρι όπως φρέσκος σολομός και τόνος.

Υπάρχουν επίσης και πιάτα με ζυμαρικά, ελληνικης προέλευσης και αυτά όπως σκιουφικτά με κοπανιστή Μυκόνου, λαζανάκι με σύγκλινο Μάνης και μακαρούνες  με ραγού μανιταριών για τους λάτρεις των ζυμαρικών.

Κάτι άλλο που κάνει σίγουρα την διαφορά είναι το ψωμί που ζυμώνεται καθημερινά στην κουζίνα του ετιατορίου Κιουζίν και είναι δύο ειδών, το ένα με λευκό αλεύρι και το άλλο πολύσπορο με χαρουπάλευρο όλα βιολογικά.

 

 

 

Συνοδεύουμε το γεύμα με κρασί, είτε σε ποτήρι είτε σε μπουκάλι από Ελληνικούς αμπελώνες, με αποστάγματα ρακή , τσίπουρο, ούζο και μπύρες.

info: Λυκαβηττού 16 Αθήνα,
τηλ. 210364 7407

———————————————————————————————
πως θα πάτε:

Views: 0