Το Momo στην Καλλιθέα είναι ένα μαγαζί, που μόνο καλά λόγια έχω να πω γι’ αυτό. Δεν είναι μόνο που έχει την πιο ωραία διακόσμηση και ατμόσφαιρα, δεν είναι μόνο που το κυριακάτικο brunch του τα σπάει, που ο καφές του προέρχεται από το ιστορικό καφεκοπτείο της Ρώμης SantEustachio, είναι και τα καινούρια πιάτα του που μας έχουν πάρει τα μυαλά.

δείτε το βίντεο:

Πήγαμε, που λέτε, στο Momo (Σαπφούς 95, Πλ.Κύπρου, τηλ.: 210 9562300), για ακόμη μία φορά, και δοκιμάσαμε κάτι γεύσεις άλλο πράγμα. Αυτό είναι το ωραίο με τούτο εδώ το μαγαζί, πάντα βρίσκει έναν τρόπο να σε εκπλήσσει και να σε κάνει να κολλάς περισσότερο μαζί του.
Άσε που τώρα που καλοκαιριάζει, η αυλή του είναι ένα όνειρο. Είναι λες και ξαφνικά μπαίνεις σε έναν μαγικό κήπο, που μοιάζει πιο πολύ με κέντρο παρά με Καλλιθέα (α, για καλό το λέω αυτό, το κέντρο το αγαπώ).
Εκεί λοιπόν μας τα φέρανε τα σούπερ νέα πιάτα. Είχα φάει εδώ hautedog και αυτά τα σπέσιαλ τα meltcheesesandwiches, που είναι ταυτόχρονα και γκουρμέ και απλά, αλλά σαν την MixedPaella, παιδιά, δεν έχει. Ήρθε σε μία μαύρη κομψή paellera και ήταν τόσο πεντανόστιμη που δεν ξέρω με σιγουριά να σας πω αν φτάνει μόνο μία.
Και ακούστε τώρα. Έχει μέσα κοτόπουλο, πικάντικο λουκάνικο, γαρίδες, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, φασόλια κόκκινα, ντομάτα και σαφράν με ζωμό θαλασσινών και λαχανικών. Βέβαια πρέπει να θυμάστε πως οι paellasσερβίρονται μετά τις 5 το απόγευμα, γι’ αυτό μην φάτε φουλ μεσημεριανό, για να έχετε λίγο χώρο για αυτό το αριστούργημα.

Οι γαρίδες γενικά είναι στη λίστα με τα αγαπημένα μου, οπότε ζητήσαμε και κάτι άλλο που να τις περιέχει. Το πιάτο λέγεται Lemon – MayoShrimps και αποτελείται από μαριναρισμένες γαρίδες με lemon – mayosauce και όλα αυτά μέσα σε αφράτο ψωμάκι bun, που σίγουρα θα σας χορτάσει, χωρίς να σας φουσκώσει. Νομίζω τελικά πως αυτό είναι ένα από τα μυστικά ενός καλού πιάτου.
Ο Αργύρης Κουμούσης, ο ιδιοκτήτης, μας περιποιήθηκε ιδιαίτερα (όπως πάντα) και μας μίλησε για τα μπέργκερ του Momo, που κρίμα είναι να φύγεις χωρίς να τα έχεις δοκιμάσει. Μας πρότεινε το Maple&SmokedCheese. Έχει μέσα φιλετάκια κοτόπουλου, maplesauce και καπνιστό τυράκι. Ίσως να γίνει ένα από τα αγαπημένα μου. Μπορεί να γίνει και δικό σου.
Ο chef του μαγαζιού Κώστας Βασιλόπουλος ξεδιπλώνει το ταλέντο του και σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Και επίσης, τι πιο τέλειο από ένα cafe – bar που είναι και εστιατόριο. Όλα σε ένα. Συνήθως όταν συμβαίνει αυτό με ένα μαγαζί, δεν μπορεί, κάπου θα υστερεί. Ε, με το Momo θα πάθεις πλάκα. Η ποιότητα σε κάθε τι που θα παραγγείλεις, θα σε κάνει να το προτιμάς για όλα.
A, από μπέργκερ πήραμε και το Egg&Rouge με το ψητό αυγό και την saucerouge, απλά πράγματα, με εγγυημένη γεύση.
Κι επειδή το παρακάναμε με τα κυρίως, έπρεπε να δοκιμάσουμε και μία σαλατούλα. Cranberries&Cashews. Που δεν είναι καθόλου αυτό που λέμε μία συνηθισμένη σαλάτα. Είναι μια γκουρμεδοσαλάτα που πρέπει να δοκιμάσεις πάση θυσία. Έχει μέσα αυτά που λέει το όνομά της, που είναι αρκετά για να την κάνουν ιδιαίτερη συν mapledressing και το mix σαλατικών της βεβαίως βεβαίως.
Δεν μπορούσαμε να φύγουμε αν δεν δοκιμάζαμε τα κοκτέιλ τους. Τα δημιούργησε με δεξιοτεχνία και φαντασία ο bartender Γιώργος Δραγάζης. Πολύχρωμα, δροσιστικά και γευστικά. Το λευκό AvithosHighball (με μεσογειακό spritz, manchinoblancovermouth, σπιτικό σιρόπι φασκόμηλο και grapefruitsoda), το κόκκινο Wonderland (με gin, porto, φρέσκο χυμό λεμονιού, σπιτικό σιρόπι ginger και μαρμελάδα 4 φρούτων) και το κίτρινο Negroni (με gin, manchinovermouthrosso και Campari).
info: Σαπφούς 95, Πλ.Κύπρου, τηλ.: 210 9562300
———————————————————————————————————
πως θα πάτε: