Το άρωμα του δυόσμου αμίμητο και οι αρετές του στην κουζίνα αδιαφιλονίκητες. Μοντέρνο μεζεδοπωλείο που στεγάζεται στον όροφο ενός υπέροχου αρχοντικού του 1920 . Η κουζίνα είναι ελληνική δημιουργική, που παντρεύει με πρωτότυπους συνδυασμούς τοπικά ελληνικά προϊόντα. Η ταράτσα με την όμορφη θέα στη θάλασσα λειτουργεί όλο το χρόνο, χάρη στη συρόμενη οροφή της.
δείτε το βίντεο:


Λέγεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες, πριν γευματίσουν, αρωμάτιζαν το τραπέζι τους με φυλλαράκια δυόσμου για να ανοίξουν την όρεξη.
Φτάνοντας στον Δυόσμο, το οίκημα στο οποίο στεγάζεται σε εντυπωσιάζει. Πρόκειται για ένα κτίριο νεοκλασικό που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας ιδιοκτήτης του το 1920, όταν ήρθε από Το κτίριο γνώρισε ένδοξες εποχές τη δεκαετία του ’80 ως κρεπερί, όπου έδιναν το ραντεβού τους οι Πειραιώτες. Οι φρέσκοι ιδιοκτήτες έχουν αγάπη για το μέρος και μεράκι. Η σάλα με το ξύλινο πάτωμα είναι όμορφα διακοσμημένη με λουλουδάτες κουρτίνες στα παράθυρα, διαφορετικού χρώματος καρέκλες, ενώ φαναράκια, χαριτωμένα καδράκια και γλαστράκια με λουλούδια συνθέτουν ένα οικείο και χαλαρό περιβάλλον. Όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός, μπορείς να κάτσεις στην ταράτσα, που έχει λίγα τραπέζια και το προνόμιο της θαλασσινής αύρας.
info: Φρεατύδος 42α, Πειραιάς, τηλ. 2104611335
————————————————————————————————
πως θα πάτε: